8 roditeljskih lekcija koje bismo trebali naučiti od Kate Middleton

S dvoje djece i trećim na putu uspješno se bori sa svim kraljevskim i obiteljskim obavezama pa Kate doista možemo smatrati superženom i supermamom

Autor M.B. - Objavljeno 2018-02-11 10:57:00

SVATKO tko misli da kraljevski život nema baš nikakve veze s našim "običnim" životima, taj još nije dobro upoznao Kate Middleton.

Ona je u svakom pogledu nastavila ono što je princeza Diana započela - ignorirati kraljevsku tradiciju i brinuti o djeci na način koji nam je svima poznat. Svojim djelima i svojom brigom, bez dadilja i velike pomoći sa strane.

I baš zato što se kao majka dvoje djece, s trećim na putu, uspješno bori sa svim kraljevskim i obiteljskim obavezama, Kate doista možemo smatrati superženom i supermamom. A kad nekoga zovemo takvim superlativima, onda nije zgoreg vidjeti kakve smo roditeljske lekcije već imali priliku naučiti od nje.

1. Djecu odgajaju sami

Iako imaju prilike i novca, Kate i William samo u rijetkim trenucima koriste usluge dadilje jer inzistiraju da sve vezano uz djecu rade sami. Iako Kate trenutno nije puno angažirana oko kraljevskih obaveza, kad je bila trudila se maksimalno posvetiti djeci i što više vremena provoditi s njima.

2. Maksimalno štiti njihovu privatnost

Unatoč ogromnom interesu javnosti koji vlada za njihovom djecom Kate dozvoljava da ih se slika prilikom službenih ceremonija, a u svim drugim situacijama fotografi su zabranjeni. Sjetimo se samo scene prije poroda Charlotte, kad su Kate i William otvoreno zaprijetili fotografima rekavši im: "Halo, dajte nam prostora, inače....".

Zato gotovo sve njihove fotografije, čak i službene portrete, ne slika nitko drugo nego Kate. I ona, u dogovoru s Williamom, odlučuje koja će se i kada objaviti. 

3. Kate zna cijeniti i vrijeme bez djece

Kad nije na službenoj dužnosti ni s djecom, vrijeme provodi u dvoje sa suprugom jer zna koliko je to vrijeme važno za brak. Bez obzira na to radi li se o večeri u restoranu ili košarkaškoj utakmici pred milijun ljudi, njih dvoje redovno odvajaju vrijeme za sebe.

4. Uživaju u zajedničkim hobijima

Kad god im se pruži prilika Kate i William vode djecu tamo gdje mogu uživati onako kako vole njih dvoje odraslih.

Zato je George prvi put stao na skije s dvije godine, a tko zna, možda Charlotte s mamom uskoro zaigra hokej.

5. Podvukla je crtu

Dok se obične mame "bore" s bakama i djedovima, Kate se bori s višestoljetnom kraljevskom tradicijom, ali je svima jasno dala do znanja da su joj njena djeca i običan život uvijek na prvom mjestu. I pred kraljicom bakom i pred pravilima.

Zato ju je William sam vozio iz bolnice kad je rodila, božićne večeri primjerice provode kod njenih, a ne s kraljicom, a za svoj je gušt organizirala i darivanje djeteta.

6. Majčinske savjete traži od svoje mame

Što god je muči, Kate će se uvijek obratiti prvo svojoj mami, Carol Middleton, koja i uživa najveće povjerenje kraljevskog para. Barem dijela koji se tiče tipičnih ljudskih uspona i padova iz svakodnevnog života.

7. Sa svakim djetetom provodi dosta vremena jedan na jedan

Na taj se način bavi dosta oboma te ih razdvaja, pogotovo kad si već pomalo krenu na živce. Kako to već biva među braćom i sestrama.

8. Ne boji se disciplinirati ih

Čak ni u javnosti, a to smo već imali prilike vidjeti, Kate dobro zna da roditelj ne treba uvijek biti dobar i zabavan, a djeca od malena moraju znati kako se ponašati. Kod Kate tu nema iznimke.

 

#katemiddleton #royalfamily #porodica #savjeti #djeca #kraljevskaporodica