212 izlagača na Sajmu privrede u Sarajevu

Izlagači iz čitave Bosne i Hercegovine izlažu svoje proizvode na Sajmu privrede, poljoprivrede, zanatstva i robe široke potrošnje

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-12-14 18:19:00

Jedisntvena smotra domaćih proizvoda koja podržava proizvođače, jedinstvena je prilika za razmjenu iskusatava te sklapanje poslovnih saradnji i partnerstava, piše N1.

Pod motom Domaći proizvodi u službi građana Bosne i Hercegovine u sarajevskom Centru Skenderija od 14. do 16. decembra bit će održan Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje 2017, a sajam će i za najmlađe ponuditi interesantne sadržaje.

"Mi sa ovim događajem završavamo sajamsku sezonu za ovu godinu. Napravili smo pomak, do sada smo imali pet sajmova. U 2016. smo imali samo dva sajma, nadam se da na ovome nećemo stati. Svi posjetioci koji dođu imaju priliku vidjeti dosta stvari, 212 je izlagača", izjavio je Amer Kapo, direktor KSC Skenderija.

"Mi moramo pomoći domaću proizvodnju i domaću privredu. Nije to ništa novo, to je recept prepisan iz EU. Mi dolaskom ovog ministarstva i ove vlade donijeli zakon o podsticaju male privrede što se ispostavilo kao pravi pokodak. Dobro je poznato da Evropska unija čak rješava problem zapošljavanja ljudi kroz mala i srednja preduzeća", ocijenio je Muharem Šabić, ministar privrede Kantona Sarajevo.

Ovaj sajam posvećen je razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja jer angažuju lokalnu i regionalnu infrastrukturu i zapošljavaju lokalnu radnu snagu.

Sajam je bila idelana prilika da i nove generacije izlože svoje "radove".

Učenici prehrambeno-poljoprivredne škole iz Sarajeva, takođe su uzeli učešće na ovom sajmu sa kolačima i gljivama koje su oni proizveli sa svojim profesorima.

Više inovativnih sadržaja u okviru sajamske manifestacije predstavit će preduzetnički i edukativni centar Networks, a među njima su nove tehnologije, robotika, a posebna pažnja u neformalnoj edukaciji bit će posvećena razvoju malih preduzetničkih kompanija i IT sektora.

 

#sajamprivrede #sarajevo #skenderija #hegram #amerkapo #otvoren #firme #domaće

Vezani clanci

PRIVREDA

Pero Gudelj: Bio radnik, taksista, h...

Pero Gudelj, suvlasnik je trgovačkog lanca Fis Vitez, jedne od najvećih kompanija u BiH koja upošljava 3.250 radnika. Kompanija se stalno širi i svake...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-03-21 09:08:00

PRIVREDA

Braća Latić iz BiH u Americi grade u...

Samir Latić, tokom ratnog perioda izbjegao je u Michigan zajedno sa stotinama drugih porodica iz BiH. U Sjedinjene Američke Države (SAD) je došao sa ž...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-03-20 15:32:00

PRIVREDA

Bingo drži 42, a Konzum 36 posto trž...

Domaće kompanije iskoristile su krizu u hrvatskom Agrokoru da zauzmu bolje poizicije i povećaju tržišno učešće u Bosni i Hercegovini.
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-03-20 08:39:00