10 zlatnih pravila za tate na porođaju

Žena na porodu treba ohrabrenje i podršku

Autor I.S. - Objavljeno 2017-11-10 17:02:00

Pročitajte deset korisnih savjeta koji će vam pomoći da budete potpuna podrška partnerici

Budući roditelji puno čitaju i pripremaju se za dolazak bebe u obitelj. Bez obzira na sve pripreme očevi često budu potpuno nepripremljeni za pravetrudove i porod. Deset bitnih stvari o porodu koje bi budući tata trebao znati donosi portal Scary Mommy:

1. Ako dođete u bolnicu i trudovi su lažni - samo se smiješite i mirno idite kući. Nikako nemojte svojoj partnerici reći nešto poput: "Rekao sam ti!" ili "Vidiš da ne smijemo paničariti". Mogla bi se jako uzrujati, a porod se može dogoditi jako brzo.

2. Ako na porodu traži lijekove, i iako je za vrijeme trudnoće bila protiv, nađite liječnika i osigurajte lijekove za svoju suprugu. Odmah. 

3. Pustite je da stišće vašu ruku za vrijeme poroda, ali ni slučajno se nemojte žaliti da vas boli. Zapravo pravite se da ta bol ne postoji. 

4. Isto tako, ako vas zamole da joj pridržite noge, napravite to i ni slučajno nemojte nakon tri minute reći da vam je teško. Vaša partnerica upravo rađa dijete, a ono treba izaći iz nje. 

5. Nemojte se uzrujavati ako počne psovati, posebno vas - vaša supruga to ne misli ozbiljno. Čak i ako prijeti vašoj muškosti to je samo trenutno stanje jer je jako boli. Zapravo je sretna što sve uz nju u najvažnijem trenutku njezinog života.

6. Budite spremni na to da ćete vidjeti stvari koje nikad prije niste vidjeli.Nakon djeteta iz rodnice izlazi i posteljica, možda će vam to biti potpuni šok. To je posve normalno i taj dio poroda može trajati od nekoliko do 20 minuta. Dišite smireno i dajte punu podršku svojoj partnerici. Sve će to proći.

7. Ne očekujte da će vaše novorođenče izgledati kao na TV oglasima. Beba je tek došla na svijet i neke stvari kod nje će vas potpuno iznenaditi.  

8. Kad vaša supruga napusti bolnicu izgledat će kao da je još trudna. Nema potrebe da joj to spominjete, žensko tijelo treba odmor i vrijeme za povratak na staro. Budite obzirni. 

9. Budite poduzetni i organizirani. Pripremite sve što je potrebno za izlazak bebe i mame iz bolnice. 

10. Budite smireni nakon izlaska iz bolnice. Posve je moguće da dobijete napad panike, novo biće je u vašem životu i potpuno je ovisno vama. Duboko dišite i samo polako jer sve to vi možete savladati.

#10zlatnihpravila #porođaj #tate #podrška #ohrabrenje #savjeti